· 

De lekkerste vegan wentelteefjes

vegan wentelteefjes

Deze vegan wentelteefjes zijn het ideale brunch gerecht! Ze zijn zoet, zacht, krokant, vullend en eigenlijk gewoon alles wat je wilt voor een uitgebreide brunch. 

Ontbijt ziet er bij ons thuis vrijwel altijd hetzelfde uit. We eten overnight oats, chiapudding of een smoothie. Het is ook niet perse zo dat we iedere dag wat anders eten, ik heb eigenlijk meer periodes dat ik bepaalde dingen veel eet voor het ontbijt. Maar soms wijk ik af van mijn gewoontes en wil net wat extra in het weekend. Meestal maak ik dan wafels of pancakes, maar ik heb er wat meer afwisseling bij! Sinds kort ontbijten we regelmatig met deze vegan wentelteefjes. Ze zijn makkelijk en met weinig ingrediënten te bereiden maar o zo heerlijk! 

vegan wentelteefjes

Ingrediënten:

- 225 ml amandelmelk

- 1/2 tl vanille extract

- 1 tl kaneel

- 1 tl ahornsiroop

- 1 el chiazaadjes 

- 6 boterhammen (oud brood werkt het beste)

Toppings: (bevroren) fruit, amandelschaafsel, kokosrasp, dadelstroop

Hoe maak je vegan wentelteefjes?

- Maal de chiazaadjes fijn met een mortier, in een koffiemolen of in een blender. Dit is optioneel, maar zorgt er vooral voor dat je geen hele chiazaadjes in het eindresultaat hebt. 

- Meng alle ingrediënten, behalve de boterhammen met elkaar in een ovenschaal. Laat ongeveer tien minuten staan zodat het een beetje indikt. 

- Verwarm ongeveer 1 el kokosolie in een pan op middel-hoog vuur. Leg twee boterhammen in het beslag, draai om en laat ongeveer 5 a 10 seconden in het beslag liggen. Laat de boterhammen kort uitlekken en bak ze 3 a 4 minuten per kant goudbruin. Herhaal tot alle boterhammen zijn omgetoverd tot wentelteefjes.

- Serveer de wentelteefjes met je favoriete toppings.

Tip: Pin dit recept voor later!

vegan wentelteefjes

Ga jij deze vegan wentelteefjes maken? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes. 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Mariëlle (zondag, 28 januari 2018 06:03)

  Mmm nom! Ik maak van 'oud' brood meestal tosti, maar ik ga dit weer eens doen ter afwisseling!

 • #2

  Marianne - Groene stapjes (zondag, 28 januari 2018 13:44)

  Waar zijn de chiazaadjes voor nodig? Ik zie in andere recepten vaak bloem staan en vraag me af waarom dit erin moet (zowel chia als bloem). Ik ga het recept wel onthouden, want het ziet er weer heerlijk uit!

 • #3

  Merel (maandag, 29 januari 2018 11:45)

  @Marielle: Tosti's zijn ook lekker! Maar als je soms ook wel eens van zoet houdt moet je ze echt een proberen!

 • #4

  Merel (maandag, 29 januari 2018 11:56)

  @Marianne: De chiazaad is de ei-vervanger. Het dikt het beslag wat in. Ik zou persoonlijk niet voor bloem gaan, heb dit ook wel eens geprobeerd maar dan brandt het vrij snel aan terwijl het brood nog helemaal nattig is.