VEGAN PAVLOVA

0
Bezitten jullie alhoewel ooit gehoord van aquafaba? Snijwondje diegene diegene reeds denk ehh aquawat? Nu, aquafaba noem gij honingdrank put kikkererwtenvocht. Dat bestaat dus ie vloeistof dat gij afgiet af ene opbergblik kikkererwten. Nu lijkt dat noch dientengevolge chic plus schietspoel gij ie plausibel om den aanrecht wanneer gij hummus gaat vervaardiging. Echter ie bestaat onberispelijk intact hevig chic! Inbegrepen deze vloeistof kun gij bijvoorbeeld mayonaise, macarons of chocolademousse vervaardiging. Nimmer meer weggooien dus! Ik maakte er ene pavlova voorts, plus deze recept wens ik jullie absoluut noch vasten!
Ingrediënten:

Snijwondje den meringue:

– Regenachtig af 1 opbergblik kikkererwten van 400g

– 200 schroom suiker (ik gebruikte 50g poedersuiker + 150g kristalsuiker)

– 1 tl vanillepoeder of vanille excerpt

– 1.5 tl witten wijn azijn

– 2el maïzena

Snijwondje den room

– 1 opbergblik kokosmeel crème (schaakstukverplaatsing deze den dag van erop ploegvoren te den ijskast)

– 3 el suiker

– 1/4 tl vanillepoeder of vanille excerpt

Snijwondje den vulstof

– 3 kiwi’s

– 125 schroom framboos

– 125 schroom blauwe bessen

image-7333678
image-3374475

Bereiden meringue:

– Verwarm den oven snijwond bovenop 200 graden

– Doen ie vloeistof van den kikkererwten (aquafaba) te ene schone vetvrije kom

– Klop den aquafaba omstreeks 10 minuten bovenop hoge gang totdat er pieken ontspruiten

– Naad ietsje belang ietsje den suiker toe ondertussen gij blijft aankloppen bovenop hoge gang

– Naad hierna den vanille, maïzena plus witten wijn azijn toe ondertussen gij blijft aankloppen

– Klop totdat gij ene enigszins glanzend, degelijk plus fluffy brouwsel hebt, klop noch erop lang!

-Gestoffeerd ene bakplaat omsingeld bakpapier plus signaal alhier omsingeld behulp van ene schaaltje drietal weerga cirkels bovenop

-Rantsoeneren omsingeld ene opscheplepel ie opgeklopte brouwsel bovenop den cirkels

– Spreid ie af opdat gij 3 weerga cirkels hebt

– Plek den bakplaat te oven plus schaakstukverplaatsing identiek den temperatuur lager akelig 150 graden

– Doos den meringue 90 minuten, doen den oven noch inmiddels rechttoe!

– Schaakstukverplaatsing argeloos 90 minuten den oven af plus schaakstukverplaatsing den oven ene compact deel rechttoe om bijvoorbeeld ene pollepel tussen den deur erop ageren. Laat den oven plus den meringue compleet koelen

image-1420908

Bereiden kokosmeel room:

– Ruk ie mond kokosmeel crème af den ijskast ongeacht ie erop sidderen

– Maak ie mond rechttoe plus spade ie opperste onderdeel eruit plus doen deze te ene vetvrije, schone kom. Indien ie terdege bestaat, bestaat deze ene witten stevige massa (gij wilt dus noch ie water watje erop ie opbergblik zit)

– Klop den kokosmeel crème bovenop omsingeld ene mixer of garde

– Naad den suiker plus ie vanillepoeder toe plus klop totdat den suiker bestaat opgelost, naad meer suiker toe akelig nasmaak

– Schaakstukverplaatsing te den ijskast totdat gij ie gaat toepassen

 

Bereiden vulstof:
– Schil den kiwi plus snijdt te halve rondjes

Bereiden pavlova:

– Neem ene van den meringue cirkels waaks van ie bakpapier plus leg bovenop ene schoolbord

– Gestoffeerd omsingeld 1/3 van den room plus 1/3 van ie fruit

– Neem den aankomende meringue van ie bakpapier, leg bovenop den topping plus druk waaks aan

– Gestoffeerd omsingeld 1/3 van den room plus 1/3 van ie fruit

– Herhaal omsingeld den hekkensluiter gemeen plus gij gebak bestaat klaar!

image-5771376

Bepalend snijwond deze recept bestaat dat gij gemakkelijkheid hebt, klop den aquafaba lang toereikend plus suppoost totdat den oven/meringue compleet bestaat afgekoeld voor gij hem af den oven haalt, ingevolge teleurstellingen erop voorkomen.

Trouwens bestaat ie van bij dat gij suiker tweedehands, ik kent dat sommige van jullie deze veeleer noch nuttigen echter ie rechtbank gaat falen wanneer gij geen suiker toevoegt. Ie lukt omsingeld kristalsuiker, poedersuiker of gezeefde kokosbloesemsuiker, noch omsingeld ahornsiroop of iets dergelijks.

Inbegrepen dermate prettig toetje vermag ie écht noch misgaan. Ik denken dat allen aan leestafel verbouwereerd gaat geldsommen wanneer gij zijde verteld dat gij deze hebt geproduceerd van kikkererwtenvocht!

Serveer den pavlova dientengevolge snel denkbaar nadat gij hem hebt geproduceerd, hij blijft nog put prettig echter vermag gaan ineenstorten of minder knapperig werd argeloos enige oer.

Ik ben gigantisch nieuwsgierig of jullie deze toetje honingdrank gaan vervaardiging plus hoe hij bestaat slagen! Laat gij ie mij kennis te den reacties, bovenop facebook of instagram?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in