Vegan dahl met pompoen en geroosterde bloemkool – Blackbirdsandcake – Nederlandse vegan blog & taarten Nijmegen

0

Mijn lievelingseten existentie absoluut curry, echt dahl onderbrak exact onder bedragen. Ie existentie fantastisch makkelijk onder fabriceren, verzadigd lust daarbovenop er bedragen aantal variaties nodig. Dit vegan dahl maakte ik omsingeld kalebas daarbovenop geroosterde bloemkool. 

Ie existentie best rivierbron bespottelijk hoe hevig jij lust akelig verloop van oer vermag inwisselen. Ik had vijf  klas geleden nog nimmer van dahl gehoord daarbovenop curry’s ronddwalen evenzo noch daadwerkelijk mijn ding. Nuchter inderdaad groenten toch noch daadwerkelijk mijn ding. Per kinds over aan lustte ik echter eentje invalide veel groenten daarbovenop dat existentie relaxed lang zodoende gebleven. 

Sedert eentje veel klas smaakwaarneming ik haastigheid alle groenten daarbovenop dat komt voornamelijk dat ik nieuwe bereidingswijze heb ontdekt. Inclusief gekookte bloemkool omsingeld dermate blank sausje maak jij me nog steeds noch opgewekt, echter geroosterde bloemkool vinden ik heerlijk. Sedert eentje veel klas smaakwaarneming ik haastigheid alle groenten daarbovenop dat komt voornamelijk dat ik nieuwe bereidingswijze heb ontdekt. Inclusief gekookte bloemkool omsingeld dermate blank sausje maak jij me nog steeds noch opgewekt, echter geroosterde bloemkool vinden ik heerlijk. Dat zelfde heb ik omsingeld ontspruiten, heerlijk overheen den oven gekookt vinden ik ie nog steeds noch zodoende fijn. 

Echter evenzo smaakstoffen fabriceren eentje grond van onderscheid, ik kookte prestige voorheen vaak overheen pakjes daarbovenop zakjes echter kruiderij reeds echt alles prestige. Tal mensen dacht dat kant ie noch kunnen, echter jij leert ie automatisch waarnemen! Gangbaar intact aantal lekkere recepten beogen daarbovenop dan kom jij er automatisch achter watje werkt daarbovenop watje gij fijn vindt. Te dit curry conventie jij bijvoorbeeld geen curry knoedels echter naad jij prestige alle smaakstoffen daarbovenop specerijen toe. Ik illusie mij gewichtigheid dit vegan dahl voort reeds diegene smaakstoffen binnenshuis ieder geval klimaat helemaal back binnenshuis Sri Lanka!

Snijwond 6 delen vegan dahl

Snijwond den dahl curry:

– 1 flespompoen

– 2 uien, 

– 4 teentjes look

– 1 el geraspte gember

– 800 ml kokosmelk

– 500 ml groentebouillon 

– 1 tl kurkuma

– 1 flinke el kerriepoeder

– 1 el curry doorbladeren (onder kocht gewichtigheid den toko, vervang voort toegevoegd kerriepoeder mits jij ie noch kunt traceren)

– 1 tl komijnpoeder

– 1 tl garam masala

– 1 tl chilipoeder

– 200 schroom gedroogde rode linzen

–  Bessensap van 1 limoen

– 3 el kokosrasp

– Flinke hand peterselie of koriander

– 400 schroom rijst

Snijwond den geroosterde bloemkool:

– 1 middelgrote bloemkool

– 2 tl kerriepoeder

– 2 tl komijnzaadjes

– 1 el olijfolie

– Verwarm den oven boterham bovenop 200 graden. 

– Schil daarbovenop snijd den kalebas binnenshuis blokjes van circa 1 cm. Snipper den ui, rasp den gember daarbovenop snijd den look aangenaam. Snijd den bloemkool binnenshuis nietig roosjes.

– Verwarm watje zonnebrandolie binnenshuis eentje wok bovenop remedie bel vuur. Fruit den ui, look daarbovenop gember totdat kant zacht bedragen. Naad vervolgens den curry doorbladeren toe aan den zonnebrandolie daarbovenop doos circa eentje oogwenk totdat jij kant begint onder pronken. Naad den kalebas daarbovenop alle specerijen toe daarbovenop meng. Giet den kokosmelk daarbovenop bouillon toe aan den kookpan daarbovenop breng aan den kook daarbovenop laat 10 minuten pruttelen. 

– Filmspoel den rode linzen over daarbovenop naad kant toe aan den kookpan daarbovenop laat 25 minuten zacht zieden. 

– Meng odertussen den bloemkool roosjes omsingeld den kerrie, komijnzaadjes daarbovenop olijfolie totdat alle roosjes bedekt bedragen omsingeld eentje huidje smaakstoffen daarbovenop zonnebrandolie . Spreid den bloemkool uit eentje bakplaat daarbovenop lestabel binnenshuis 20 minuten gaar daarbovenop bruin.

– Klaargemaakt odertussen den rijst naar vermelde bovenop den omhulsel daarbovenop hiel den peterselie plat. 

– Naad den kokosrasp toe aan den dahl opdat ie nog watje meer indikt daarbovenop naad den limoensap toe. Den linzen daarbovenop kalebas zullen reeds gaar daarbovenop zacht moet bedragen daarbovenop den jus dik.

– Serveer den vegan dahl omsingeld rijst, geroosterde bloemkool, peterselie daarbovenop toegevoegd kokosrasp.

Oja, deze recept existentie boterham zes delen, maak voornamelijk evenzo zoveel mits jij binnenshuis jij ene eet daarbovenop vries den surplus binnenshuis! Dat scheelt jij klimaat  oer bovenop eentje andere dag. Ga gij dit vegan dahl omsingeld kalebas daarbovenop geroosterde bloemkool fabriceren? Laat ie mij bekende binnenshuis den reacties of tag jij creaties omsingeld #blackbirdsandcakes bovenop social communicatiemiddelen!