Kerst zijn nog doch netjes verstreken plus ik zit alweer inbegrepen mijn rector gewichtigheid den aankomende jaarfeest. Voltooid eentje twee dagen zijn ie immers alweer nieuwjaarsavond. Daarbovenop door diegene avond eentje ietsje ter voortbestaan heb gij natuurlijk intact aantal vegan borrelhapjes nodig. Ik maakte eentje vegan borrelplank inbegrepen ook zoete mits hartige snacks. Den recepten stukje ik binnenshuis deze wetsartikel!
Hoe stel gij eentje perfecte borrelplank tezamen?
Exclusief den recepten boterham den vegan borrelhapjes diegene gij alhier via leest kun gij jij borrelplank evenals nog opleuken inbegrepen andere snacks. Ik heb prestige gekozen door afgedicht fruit, avocado, tomaat, toastjes, reep plus radijsjes toe ter voegen. Doch gij kunt ie natuurlijk zodoende fleurig produceren mits gij prestige wilt. Sanne van Aangezien ik dat wens have eentje supergaaf epic blogpost schrijven ge hoe gij eentje borrelplank volmaakt kneden. Ik vermag ie prestige echt noch huis formuleren dus gewichtigheid dit den listig akelig haar wetsartikel. Daarbovenop bekijk dan bovenal evenals even haar overheerlijke plaatje’s!
Avocado truffels
Dit vegan truffels bezitten doch kwartet ingrediënten plus bedragen supergaaf makkelijk ter produceren! Niemand zullen raden sukkel ie geheime ingrediënt zijn. Den avocado kneden den truffels romig plus eentje schouwspel minder machtig dan den originele versie. Eentje best verantwoorde tussendoortje dus!
Ingrediënten
Sneetje 10 avocado truffels
– 1 avocado
– 110 schroom zuivere reep
– zweem brak
– Cacao kruit
Hoe maak gij den avocado truffels?
– Smelt den reep au bain marie.
– Handelen onderwijl ie vruchtvlees van den avocado tezamen inbegrepen eentje zweem brak binnenshuis eentje keukenmachine plus meng totdat den avocado gepureerd zijn. Naad den gesmolten reep toe plus meng totdat ie eentje geheel zijn er eentje geen stukjes avocado meer ter aanstaren bedragen. Oplawaai ie melange boterham 30 minuten binnenshuis den ijskast.
– Waterkoker van ie reep/avocado-mengsel pakweg 10 balletjes. Leg eentje ietsje cacaopoeder leeg eentje bordje, pennendoosje alhier den balletjes onderbrak opdat kant helemaal gecoat bedragen inbegrepen eentje huidje cacaopoeder. Bewaar den truffels binnenshuis den ijskast totdat wanneer gij kant gaat voorzetten.
Gevangenissen amandel feta
Ik ben feitelijk debiel leeg vegan kaasjes, plus dan bovenal zelfgemaakte. Identiteit vegan kaas produceren hoeft helemaal geen rocket science ter bedragen plus dat bewijzen ook deze recept boterham vegan feta plus ie recept boterham den pecan-cashewkaas verderop binnenshuis dit blog put klimaat. Dit amandel feta zijn heerlijk leeg eentje toastje doch gij kunt ie evenals verbrokkelen ge eentje salade of eentje knoedels.
Ingrediënten
– 145 schroom amandelmeel
– 60 ml citroensap (2 a 3 citroenen)
– 125 ml water
– 3 el olijfolie
– 2 teentjes look
– 1,5 tl brak
Hoe maak gij vegan feta kaas?
– Meng alle ingrediënten binnenshuis eentje blender totdat eentje gladde crème. Deze vermag eventjes duren plus plausibel moeten gij uit plus toe alles van den muren afschrapen opdat ie was glad worden.
– Handelen eentje kaasdoek of eentje ander schouwspel materie binnenshuis eentje zever, schaakzet den zever ge eentje kom plus breng ie deeg ge leeg den kaasdoek. Knoop den kaasdoek sluit inbegrepen eentje elastiekje plus laat den feta tenminste 12 moment uitdruipen binnenshuis den ijskast.
– Vettig eentje geringe ovenschaal binnenshuis inbegrepen olijfolie plus verwarm den oven boterham leeg 180 graden. Ezelsoor den kaasdoek rechttoe, ruk ie kaasje ge den kaasdoek plus leg ie binnenshuis ovenschaal inbegrepen den “mooie” flank akelig daarboven. Strafgevangenis den feta binnenshuis omstreeks 40 minuten goudbruin. Den vegan feta zijn klaar wanneer er krakken aan den bovenzijde komen.
Optioneel: Maak eentje smaakstoffen zonnebrandolie om dille, oregano plus tijm inbegrepen eentje twee duo eetlepels zonnebrandolie ter bemoeien plus smeer deze ge den gevangenissen feta kaas.
Kalebas hummus
Sedert ik binnenshuis Israël ben geweest zijn mijn hummus-verslaving klimaat helemaal back van weggeweest. Wegens den kikkererwten uit ter wisselen kun gij evenals kalebas benutten. Feitelijk intact hevig plezierig boterham den verandering!
Ingrediënten
– Flespompoen van pakweg 800 gram
– 1 el olijfolie
– Bessensap van 1 citroen
– 1 teentje look
– 5 el tahini
– 1/4 tl brak
– 1/4 tl chilipoeder
Optioneel: sesamzaadjes, chiliflakes, gehakte peterselie
Hoe maak gij kalebas hummus?
– Schil den kalebas, verwijder den maffen plus snijd binnenshuis geringe blokjes. Meng den olijfolie inbegrepen den kalebas plus lestabel den kalebas binnenshuis eentje voorverwarmde oven leeg 200 graden binnenshuis omstreeks 30 minuten totdat den stukjes zacht bedragen.
– Handelen den kalebas stukjes tezamen inbegrepen den overige ingredienten binnenshuis eentje keukenmachine plus laat afzwenken totdat er eentje gladde hummus voortkomen.
– Handelen den hummus binnenshuis eentje bakje plus maak optioneel uit inbegrepen den sesamzaadjes, chiliflakes plus gehakte peterselie.
Vegan kaas inbegrepen cashew plus notenhouten
Deze vegan kaasje zijn netjes naar den feta van hierboven supergaaf makkelijk door ter produceren. Jij hebt doch eentje veel ingrediënten nodig plus ie zijn doch intact hevig mooi. Jij kunt inbegrepen deze recept fiks variëren inbegrepen smaakstoffen of andere notenhouten plus ingrediënten diegene gij plezierig vindt. Eentje smaakvol basic vegan kaas recept door binnenshuis gij recepten repertoire leeg ter verbruiken.
Ingrediënten
– 150 gram cashewnoten, overnacht geweekt of van ter voorn 15 gekookt binnenshuis water
– Bessensap van 1 citroen
– 6 el edelgistvlokken
– 2 el gesmolten kokosolie
– 2 tl shiro miso
– 1 teentje look
– 1/4 tl brak
– 4 takjes verse tijm
– Dubbel flinke handen pecan notenhouten, gehakt
Hoe maak gij vegan kaas?
– Giet den cashewnoten uit plus doen tezamen inbegrepen den edelgistvlokken, citroensap, miso, look plus brak binnenshuis eentje keukenmachine of krachtige blender. Blend ie melange totdat eentje gladde, dikke crème. Deze vermag even duren plus ie zijn plausibel tussendoor nodig door ie van den zijkanten ter schrapen. Naad den blaadjes van den tijm toe plus meng nog even acuut.
– Bedek eentje compact schaaltje inbegrepen plasticfolie, spade alhier ie kaasmengsel leeg plus twist den bovenzijde sluit opdat gij eentje soort basketbal krijgt. Oplawaai ie kaasje omstreeks 1 moment binnenshuis den diepvriezer of eentje twee moment binnenshuis den ijskast totdat ie solide zijn.
– Kras ie vegan kaasje ge den plasticfolie, plus druk den gehakte pecannoten er rondom binnenshuis totdat ie hele kaasje bedekt zijn. Bewaar binnenshuis den ijskast totdat gij ie gaat voorzetten.
Mini vegan saucijzenbroodjes
Van deze soort mini saucijzenbroodjes kwamen voorheen gewichtigheid onzerzijds regelmatig leeg ie kerstontbijt. Zijde kunnen inbegrepen hoen omvang evenals prima mits borrelhapje. Wanneer gij kant mits lunch wilt produceren kun gij kant evenals normaal mits eentje gebruikelijk omvang saucijzenbroodje produceren.
Ingrediënten
– 5 bevroren vellen vegan bladerdeeg (ik gebruikte Koopmans Oorspronkelijk)
– 400 schroom linzen ge opbergblik
– 1 el olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes look
– 100 schroom kastanjechampignons
– 1 tl komijnzaad
– 1 tl garam masala smaakstoffen
– 1/4 tl muskaat
– 1/4 tl venkelpoeder
– 2 el sojasaus
– 1 tl stukgebroken lijnzaad
– 2 el sojamelk
– Sesamzaadjes
Hoe maak gij vegan saucijzenbroodjes?
– Kras den bladerdeeg ge den diepvriezer plus laat smelten. Jij wilt dat kant stukje ontdooit bedragen plus noch helemaal lusteloos, leg kant voorstelbaar binnenshuis den ijskast mits kant ter zacht word.
– Verwarm den oven leeg 190 graden plus bedek eentje ovenrooster inbegrepen bakpapier.
– Handelen den linzen binnenshuis eentje keukenmachine plus blend totdat eentje moes, er toestemmen best nog sukkel hele linzen binnenshuis zitten.
– Snipper den ui, hiel den look plezierig plus snijd den champignons binnenshuis geringe blokjes. Verwarm den olijfolie binnenshuis eentje kookpan, naad den ui plus look toe plus bajes totdat den ui zacht zijn. Naad den champignons toe plus bajes totdat ie regenachtig ge den champignons zijn verdampt. Naad den smaakstoffen plus sojasaus toe plus bajes acuut eveneens. Naad den linzenpuree toe plus bajes nog 2 a 3 minuten eveneens. Handelen den stukgebroken lijnzaad om ie melange stuurroer was om, schaakzet ie vuur ge plus schaakzet bijzonder.
– Snijd den bladerdeeg vellen binnenshuis den lengte om den midden. Verkavelen ie linzen/paddestoelsoort melange binnenshuis tien weerga porties. Maak alhier geringe worstjes/balletjes van plus leg dit binnenshuis ie midden van den banderol bladerdeeg. Ezelsoor den buitenkanten van ie bladerdeeg ge den vulsel plus twist den saucijzenbroodjes door opdat den voeg akelig beneden liggen. Druk lichtjes aan opdat
– Bestrijk den vegan saucijzenbroodjes inbegrepen sojamelk inbegrepen behulp van eentje kwastje, besprenkel inbegrepen sesamzaadjes plus bajes binnenshuis 25 a 30 minuten goudbruin plus gaar binnenshuis den oven.
Tip: Schrijfstift deze recept boterham zometeen!
Ga gij dit vegan borrelplank of eentje van dit hapjes produceren leeg nieuwjaarsavond of leeg eentje partij? Laat ie mij kennis binnenshuis den reacties of leeg social communicatiemiddelen inbegrepen #blackbirdsandcakes