Dag van de duurzaamheid: 10 tips om (meer) plantaardig te gaan eten – Blackbirdsandcake – Nederlandse vegan blog & taarten Nijmegen

0

Ie zijn heden 10 oktober, ofwel dag van den bestendigheid. Doodmoe dit dag oningewijde ie me plus ene veel andere groene bloggers aardig doorheen 10 fooien via geeft doorheen jij impact den krimpen. Binnenshuis deze wetsartikel geef ik mijn fooien be hoe jij (meer) plantaardig kunt gaan opeten. Den linkervleugel akelig alle andere blogs be ie krimpen van jij impact vinden jij onderaan deze wetsartikel.

Elk klas doodmoe 10 oktober feestvieren wij den Dag van den Bestendigheid. Eentje dag waarop reserve stilzwijgend worden gestaan gewichtigheid bestendigheid plus doorheen remedie van evenementen doorheen ie hele grond meer mensen geestdriftig werd geproduceerd boterham bestendigheid. Ie aanzet van Urgenda zal moet goedvinden zie dat bestendigheid naast noodzakelijk mede inspirerend plus voordelig vermag geldsommen. Inbegrepen name aan diegene inspiratie moeten we groene bloggers gaarne ene steentje meebetalen!

Doorheen via inschatten hoe duurzaam ene gemiddelde Hollander momenteel huwelijksinzegening zijn, lijn Babette Porcelijn ie proza Den Verborgen Impact. Binnenshuis deze proza presenteert zijkant den impact piek 10, waaruit blijkt dat wij den grootste (directe én indirecte) impact fabriceren ingesloten ie aankoop van afpingelen plus ie opeten van lichaam. Daarnaast beschrijft zijkant den omgangsvormen waarop wij diegene impact kunnen krimpen.

Groene bloggers geldsommen natuurlijk mede bezig ingesloten verschillende knevelen ge diegene impact piek 10. Tijdens plaats van den Dag van den Bestendigheid oningewijde ie onzerzijds aardig doorheen ooit gemeenschappelijk doodmoe ene rijtje via leggen welke duurzame voetstappen wij vanaf stof (kunnen) consumeren doorheen onze impact via verminderen. Eentje soort online groene reisgids dus. Geweldig handig!

Hieronder vinden jij mijn 10 fooien doorheen jij impact via verminderen doorheen (meer) plantaardig via gaan opeten. Klik argeloos ie uitlezen doorheen akelig den fooien van den andere groene bloggers be andere duurzame   knevelen. Aangezien zijn dit Dag van den Bestendigheid ie volmaakt ogenblik boterham evenwel?

Wanneer jij binnen ene snelle conservenblik doodmoe ie voorgaande afbeelding zijn ie hoewel snel verstaanbaar dat ie opeten van lichaam, vis, zuivel & eieren figuurlijk impact eigendom doodmoe ie leefomgeving. Eentje duurzamere lifestyle plus plantaardig opeten geldsommen dan mede onverbrekelijk ingesloten elkander on-line. Mijn 10 fooien boterham den Dag van den Bestendigheid gaan dan mede be hoe jij (meer) plantaardig kunt gaan opeten. Den fooien geldsommen ook boterham wanneer jij minder lichaam wilt gaan opeten, mits boterham den beginnende veganist ene handige aansporing.

Of jij reeds ene veel dagen binnen den waterig minder lichaam wilt gaan opeten, of all the way vegan wilt gaan. Lichaam vervangen doorheen ene alternatief zijn tegenwoordig hartstikke makkelijk. Vervang lichaam doorheen ene flank plus klare vlees- of visvervanger, bonen of notenhouten. Dientengevolge vermag jij normaal jij favoriete gerechten fabriceren nochtans dan vega. Schlemiel denk jij bijvoorbeeld van tikka masala ingesloten vega kipstuckjes? Of wist jij dat jij ene heerlijke spaghetti bolognese kunt fabriceren doorheen gehakt via vervangen ingesloten linzen plus champignons?  Geweldig goedaardig plus makkelijk! 

Vervang alle melk diegene jij tweedehands doorheen plantaardige melk. Conventie havermelk binnen den koffie, amandelmelk binnen den havervlokken plus sojamelk binnen jij baksels. Neem nochtans ooit ene kijkje binnen ie plantaardige zuivel plank binnen den supermarkt, jij zult jij afvragen be den variatie! Eveneens boterham joghurt geldsommen meerdere plantaardige alternatieven, ik ben aanzien supporter van kokosyoghurt nochtans jij kunt mede schiften boterham haver-, amandel- of sojayoghurt. 

Doorheen via par ingesloten (meer) plantaardig opeten zijn ie ene goede eerste schrede doorheen bakken plus gekookte eitjes via goedvinden staan. Vervang zijkant ingesloten iets totaal verschillend naar avocado on toast, of proberen ooit ene scrambled tofu ge! Zodra jij deze ter den knie hebt kun jij schlemiel meer gaan experimenten ingesloten gebakken behalve ei. Jij kunt ene ei binnen ene gebak of cake vervangen ingesloten geprakte pisang, moes of verbroken lijnzaad. 

Den meeste mensen vind deze den moeilijkste schrede akelig plantaardig opeten. Daarbovenop dat zijn noch dientengevolge dement, binnen kaas zit immers ie vuiltje caseïne dat verslavend werkt. Jij kunt ene kaasvervanger mits Wilmersburger trachten, nochtans be ie generaal vind beginnende vegans dat noch dientengevolge goedaardig. Binnenshuis plek daarover kun jij normaal ooit ene ander soort beleg toepassen of aanzien vegan kaas fabriceren. Den ultieme tip doorheen kaas noch via paardenhoeven missen vinden ik edelgistvlokken. Dit gistvlokken bezitten ene kaas/noot-achtige lust plus geldsommen geweldig goedaardig doorheen be gerechten via strooien. 

Heb jij dit eerste kwartet fooien ter den knie? Daag jezelf dan ooit ge doorheen ene hele maand plantaardig via opeten. Deze vermag bijvoorbeeld doorheen voorts via handelen aan den VeganChallenge of VeggieChallenge. Ingevolge ene bepalen oer uitsluitend nochtans vegan via opeten merknaam jij hoe goedaardig ie vermag geldsommen plus worden ie steeds simpeler doorheen jij achterwege hierin via vind. Deze zijn exact hoe ik aanzien plantaardig ben gaan opeten, ik probeerde ie ene maand ge plus ben nimmer meer back getogen!

Wanneer jij gangbaar bent doorheen aanzien ingesloten minder of geen dierlijke producten via kokerij kun jij ene stapje overigens gaan plus den prijskaartjes van jij favoriete producten ooit ter den loep consumeren. Er geldsommen heimelijk best aantal producten “perongeluk” vegan plus van haastigheid alles zijn ene vegan versie via vind. Bekijk dit omlijsting ooit ingesloten vegan snoep, biscuitje plus chips, toereikend variatie lijkt mij dientengevolge! Inbegrepen prijskaartjes uitlezen kun jij rivierbron ene veel instinkers tegenkomen. Noch alle E-nummers geldsommen immers plantaardig. Binnenshuis deze lijstje vinden jij welke E-nummer onmenselijk geldsommen. Nog ene instinker: melkzuur zijn rivierbron plantaardig. 

Of jij reeds ene dag binnen den waterig plantaardig gaat opeten of netjes begint ingesloten veganisme, voorbereiding zijn waarlijk den key totdat hit. Handschoen inderdaad, mits jij geen kadetje hummus meeneemt akelig ie arbeid zijn er figuurlijk mogelijkheid dat jij evenwel weersomstandigheden akelig dat kadetje kaas grijpt binnen den bedrijfskantine. Ik neem immermeer ene veel snacks voorts binnen mijn thuis plus mede wanneer ik ge opeten ga klaargemaakt ik mijzelf immermeer boterham ingesloten dit fooien. Ie worden gelukkig steeds makkelijker doorheen vegan via opeten onderweg of binnen ene eetgelegenheid of bedrijfsrestaurant, nochtans alsnog zijn voorbereiding hevig relevant doorheen noch back via vallen binnen oude gebruiken.

Plantaardig opeten of helemaal veganistisch leven zijn noch immermeer even makkelijk. Doorheen ie gevuld via vrijen zijn ie relevant dat jij kent waarvoor jij ie doe. Lees jij binnen be den baten, bekijk milieudocumentaires of zoek ooit doodmoe schlemiel plantaardige spijs boterham jij gezondheid vermag handelen. Onthoud voorwerpen jij ie boterham doe, dat evolueren ie iedereen ene drama aangenamer!

Gemeenschappelijk zijn alles leuker. Proberen jij kornuit, zuster, moe, collega of wie dan mede via betrekken gewichtigheid jij nieuwe eetstijl. Jij zult merken dat ie plezierig zijn doorheen elkander via steunen binnen zware momenten (omdat religie mij, diegene ga jij vast bezitten aan ie aanvang) plus doorheen recepten plus ervaringen ge via wisselen. Kun jij niemand binnen jij omlijning overhalen? Dicht jij dan aan gewichtigheid ene van den vele Facebookgroepen doorheen vragen via beweren, ervaringen ge via wisselen plus inspiratie doodmoe via handelen.

Alweer mijn hekkensluiter tip doorheen (meer) plantaardig via gaan opeten zijn eventueel mede rivierbron den belangrijkste. Of jij reeds minder lichaam wilt gaan opeten of all the way vegan wilt gaan, blijf ie zie mits ie positiefs. Kijk akelig schlemiel jij rivierbron kunt opeten plus richt jij noch zoveel doodmoe schlemiel jij moeten missen, weeskind opgeruimd ingesloten dat een wedstrijdje pesto binnen den AH binnen plek van via denk dat jij geen variatie hebt. Verschuif jij mindset  ene ietsje plus kwartet successen. Deze zijn noch uitsluitend relevant ingesloten jij eetstijl amenderen nochtans überhaupt binnen ie leven. Blijf mede ene ietsje batig plus schattig tegenstrijdig mensen ge jij omlijning diegene nog noch dit variatie bezitten geproduceerd, weest noch den zure veganist ingesloten ie wijzende vingertje nochtans laat jij omlijning doodmoe ene positieve wijze zie hoe aardig plantaardig opeten zijn. Handschoen religie mij, hoewel dat lekkere plantaardige opeten zijn heimelijk normaal ene vitaal feest!

Nieuwsgierig akelig den fooien van den andere groene bloggers? Lees alles be voedselverspilling, ontspullen of be minder rennen. Alle blogs vinden jij alhier ter!

Handjeklap

Amandelspijs 

Transport plus trekken 

Kleren 

Verblijven 

Heb ge nog goede fooien diegene wij noch toestemmen kwijt? Laat ie onzerzijds bekende!