Wat is jackfruit + recept voor jackfruit nachos – Blackbirdsandcake – Nederlandse vegan blog & taarten Nijmegen

0

Ie ziet er af mits lichaam, ie smaakt akelig lichaam, echter ie zijn.. fruit! Jackfruit zijn eentje prima vleesvervanger om den ordening, jij kunt er immers vega draadjesvlees of “pulled pork” evenzo fabriceren. Binnenshuis deze wetsartikel leg ik jij af watje jackfruit zijn plus eindje ik ie tal gedurende lekkere recept sneetje nachos inclusief jackfruit.

Nangka, evenals bron jackfruit gezegd, zijn eentje figuurlijk groenblijvende boom af den stamhuis van den moerbeien plus vijgen. Den jackfruit komt authentiek af India plus zijn gedurende thuisbrengen aan den figuurlijk vruchten. Den vruchten kunnen totdat bron 40 kilogram word plus zijn ermee eentje van den grootste vruchten diegene aan eentje boom groeit. 

Jackfruit zijn eentje ovale vrucht inclusief eentje geelgroene dikke, stekelige schil. Wanneer jij eentje verse jackfruit rechttoe snijdt zul jij meerdere nietig gele vruchten contra komen. Ie vruchtvlees exterieur smaakt zoetsmakend, ondertussen den eetbare zaden binnen den jackfruit meer iets achterwege bezitten van den lust van eentje kastanjeboom.

Jackfruit zijn hevig gezondheidsbevorderend. Ie zijn rijk aan vitamine B ingewikkeld, vitamine A plus vitamine C. Daarnaast zijn den vrucht evenals rijk aan mineralen waaronder Ferro, kali, mangaan plus magnesium. Binnenshuis tal afdalen worden jackfruit mits geneeskrachtig waargenomen plus worden er genoemd dat den fytonutriënten binnen den vrucht kanker kunnen voorkomen. 

Verse jackfruit zijn kotsmisselijk leverbaar binnen Holland. Indien jij geluk hebt menen jij er eentje binnen eentje groenten speciaalzaak of toko. Jackfruit af conservenblik zijn binnen den meeste toko’s leverbaar. Wanneer jij wilt gaan zieden inclusief den vrucht zijn bepalend dat jij jackfruit binnen brine (brak water) koopt plus noch den variant binnen siroop (zoet water). 

Zonder dat jackfruit mits fruit worden gegeten, kun jij ie evenals toepassen binnen hartige gerechten. Dientengevolge schenkkan jij ie verbruiken binnen curry’s of ie mits vleesvervanger toepassen. Wegens den draadjes ordening schenkkan jij er vegan variaties doodmoe pulled pork of draadjesvlees evenzo fabriceren.

Toereikend babbeltje, oer sneetje ie lekkerste fragment: ie recept sneetje jackfruit nachos! 

Snijwond den pulled jackfruit:

– 1 ui, ordinair gesnipperd 

– 1/2 tl kaneel

– 1 tl kummel

– 400 beschroomdheid tomaten blokjes af conservenblik

– 2 el tomatenpuree

– 1 el liquid smoke

– 1 tl gerookte paprika kruit

– 1 el kokosbloesem suiker

– 3 teentjes look, geperst

– Conservenblik van 550 beschroomdheid jackfruit binnen brine
Snijwond den kaassaus:
– 150 beschroomdheid rauwe cashewnoten, tenminste 4 moment geweekt

– 40 beschroomdheid edelgistvlokken

– Bessensap van 1/2 limoen

– 1 tl knoflookpoeder

– 1/2 tl komijnpoeder

– 1/2 tl kurkuma

– Snuf brak

Snijwond den salsa:

– 400 beschroomdheid kleurling bonen, gekookt

– 150 beschroomdheid mais

– 2 tomaten

– Bessensap van 1 limoen

– 1/2 jalopeno
Snijwond den guacamole:
– 1 avocado

– Bessensap van 1/2 limoen

– 1 tomaat

– 1/4 tl knoflookpoeder

– 1/4 tl uienpoeder

– Snuf peper plus brak

Overige:

– Nacho chips

– Plantaardige kwark of kokosyoghurt

– Sriracha 

Snijwond den pulled jackfruit:

– Verwarm eentje kookpan inclusief 1 tl zonnebrandolie of eentje huidje water plus fruit hierin den ui totdat ‘het zacht zijn. Naad vervolgens den kaneel plus kummel toe plus doos 1 oogwenk evenzo. Naad den tomaten blokjes, tomatenpuree, liquid smoke, gerookte paprika kruit, kokosbloesem suiker plus den look toe plus breng aan den kook

– Giet intussen den jackfruit ge plus naad toe wanneer den jus aan ie pruttelen zijn

– Verdraaiing ie vuur min plus laat den jackfruit circa 30 minuten geluidloos pruttelen. Ruk tussendoor inclusief eentje gaffel den draadjes van den jackfruit los totdat er eentje soort draadjesvlees ontwikkeling

Snijwond den kaassaus:

– Meng den ingrediënten sneetje den kaassaus binnen eentje blender, naad ietsje gewichtigheid ietsje water toe totdat jij eentje dikke plus gladde jus krijgt

Snijwond den salsa:

– Laat den bonen plus mais afdruipen plus schietspoel ge

– Snijd den tomaten binnen nietig blokjes

– Meng den ingrediënten sneetje den salsa plus oplawaai bijzonder

Snijwond den guacamole:

– Snij den tomaat binnen nietig blokjes

– Hachee den avocado tezamen inclusief ie limoensap plus den smaakstoffen totdat eentje dikke jus, er mag nog best watje stukjes binnen zitten

– Stuurroer den tomaat om den guacamole

Snijwond den jackfruit nachos:

– Bundel eentje figuurlijk schelp plus maak laagjes inclusief den salsa, jackfruit plus nacho chips. Besprenkel iedere min inclusief den kaassaus plus guacamole. Maak ge inclusief eentje flinke opscheplepel plantaardige kwark of kokosyoghurt plus serveer inclusief sriracha

Overtuigd dat fruit eentje prima vleesvervanger schenkkan geldsommen? Of ga jij deze recept fabriceren? Laat ie mij bekende binnen den reacties of doodmoe social communicatiemiddelen inclusief #blackbirdsandcakes