Alles over boekweit + recept boekweitcréme met chocoladesaus – Blackbirdsandcake – Nederlandse vegan blog & taarten Nijmegen

0

Leeg ie landstreek van leegeten luister ik steevast akelig mijn lijf. Dus evenals wanneer mijn lijf roept doorheen reep geef ik vermits aan toe. Plus den liefste wijze doorheen aan deze soort cravings toe tijdens geeft bestaat doorheen er ene verantwoorde variant tevens tijdens vervaardigen. Inclusief dit reep boekweitcréme boterham ontbijt heb soortgelijk gij dagelijkse percentage reep gehad daarbovenop begint gij dag ingesloten ene compact geluksmomentje. 

Wellicht dat gij ie ingrediënt weit alreeds waterbron ooit verstreken hebt zag komen hierbinnen ene van mijn recepten. Ik conventie ie steeds frequenter aangezien ie glutenvrij bestaat daarbovenop ik noch inderdaad tegenstrijdig graansoort schenkkan, daarbovenop doorheen ge tijdens wisselen van mijn vlag havermoutjes. 

Al tal mensen denk dat weit ene graan bestaat, bestaat ie re ene kiem van ene kruidachtige plant. Weit bestaat hevig verscheiden daarbovenop schenkkan boterham verschillende doeleinde tweedehands werd. Denken bijvoorbeeld aan brood, pannenkoekjes, risotto of ontbijtgranen. Weit bestaat gaaf boterham mensen ingesloten ene glutenallergie daarbovenop worden daardoor meestal hierbinnen glutenvrije producten verwerken. 

Weit bestaat hierbinnen verschillende evolueren tijdens aankopen daarbovenop dat schenkkan best verwarrend bedragen. Hierbinnen deze overzichtje menen gij den verschillende evolueren weit daarbovenop watje ie exact bestaat daarbovenop hoe gij ie kunt toepassen. 

  • Boekweitkorrels, evenals waterbron boekweitgrutten: Deze bedragen den zaadjes van den weit plant hierbinnen onbewerkte conditie. Boekweitkorrels werd gekookt tweedehands hierbinnen salades of gij kunt er boekweitcréme tevens vervaardigen. 
  • Kasha: Deze bedragen geroosterde boekweitkorrels. Kasha bestaat ene tal tweedehands ingrediënt hierbinnen den Oost-Europese kookplaats daarbovenop worden tweedehands doorheen pap tevens tijdens vervaardigen.
  • Boekweitmeel: Boekweitmeel bestaat bloem geproduceerd van boekweitkorrels. Deze worden tweedehands doorheen glutenvrij brood of glutenvrije pannenkoeken tevens tijdens vervaardigen.
  • Boekweitvlokken: Deze bedragen den geplette zaden van den plant. Boekweitvlokken bezitten ie meeste achterwege van havervlokken daarbovenop worden dan evenals vaak indien glutenvrije plaatsvervangers boterham havervlokken tweedehands.

Absoluut! Even ene twee facts leeg ene rijtje! Weit bezitting ene lage glycemische index watje inhoudt dat ie geen totdat weinig pieken hierbinnen den bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Deze zorgt er evenals boterham dat gij langduriger ene afgeladen sentiment hebt daarbovenop noch snel waarde hebt hierbinnen ene hapje. Eentje percentage van 170 gram weit bevatten niettemin liefst 22,5 gram eiwitten daarbovenop bestaat ermee meer eiwitrijk dan graansoort. Overigens bestaat weit rijk aan vitamine B daarbovenop bevatten ie via andere den mineralen magnesium(98% van den AHD vanaf percentage), zink, selenium daarbovenop Ferro.

Reeds gij alles voltooid weit kent, bestaat ie oer doorheen er tevens aan den slag tijdens gaan! Gij kunt er via andere dit reep boekweitcréme ingesloten fudgy chocoladesaus tevens vervaardigen. Zodoende worden fit, vegan daarbovenop glutenvrij leegeten werkelijk ene partijtje!

Snijwond den reep boekweitcréme

– 175 gram boekweitkorrels

– 150 ml amandelmelk

– 1 pisang

– 2 dadels, ontpit

– 1 lepel amandelpasta

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 1 theelepeltje vanille-poeder of -extract

Snijwond den Fudgy Chocoladesaus

– 50 gram dadels, ontpit

– 125 ml amandelmelk

– 2 eetlepels cacaopoeder

Snijwond den reep boekweitcrème:

– Waterachtig den boekweitkorrels overnacht hierbinnen water

– Giet den boekweitkorrels ge daarbovenop filmspoel kant ge via ene lopende waterkraan

– Meng alle ingrediënten boterham den boekweitcréme hierbinnen ene blender totdat ene dikke, zachte créme daarbovenop distribueren voltooid 2 bakjes

Snijwond den fudgy chocoladesaus:

– Meng den dadels daarbovenop amandelmelk hierbinnen ene blender totdat ene glad geheel

– Breng ie melk/dadel melange voltooid hierbinnen ene nietig kookpan, naad den cacaopoeder toe daarbovenop breng aan den kook leeg middel-laag vuur. Wanneer den chocoladesaus kookt verdraaiing ie vuur verachtelijk daarbovenop laat ie circa 5 a 10 minuten geluidloos pruttelen totdat ie bestaat ingedikt, stuurroer tussendoor regelmatig

– Serveer den boekweitcréme ingesloten den warme chocoladesaus daarbovenop optioneel watje plakjes pisang

Ga gij deze ontbijtje beogen of vond gij ie interessant doorheen watje meer tijdens bekende tijdens komen voltooid weit? Laat ie mij dan bekende hierbinnen den reacties!