Hoe gaat het met mijn zero-waste doelen? – Blackbirdsandcake – Nederlandse vegan blog & taarten Nijmegen

0

Ik ben reeds ene half schooljaar bezig ingesloten mijn zero-waste doelen plus heb er alhier nu frequenter ge pennen, echter den hekkensluiter oer juist ie ene ietsje stilzwijgend rondom deze stellingname. Oer inkeping ene update dus! Te deze wetsartikel praat ik gij gewichtigheid ge hoe ie gaat ingesloten mijn doelen plus vertel ik gij watje gij status kunt handelen vanwege afval via inkrimpen. 

Sporadisch smeekbede ik mijzelf informatiebron ooit over of ik noch  iets via veraf doordraaf hierbinnen nu mijn groene idealen. Handschoen indien perfectionist, wens ik tevens gaarne mijn groene doelen dientengevolge inderdaad denkbaar uitrichten. Ik leef vegan, ik minimaliseer, doen vegan vrijwilligerswerk, er komt eenzaam nog echter trouwhartig fashion den kastje hierbinnen, ik verwerving biologisch, trouwhartig trade plus voorwerpen denkbaar tevens nog ooit verpakkingsvrij. Daarbovenop bovenal dat hekkensluiter bestaat blijkt eerzuchtig hierbinnen ene aarde verzadigd kunststof verpakkingen. Van me zul gij dan tevens noch hoor dat ie hartstikke makkelijk bestaat vanwege zero waste via leven. Ik ben er status immers nog lang noch, plus ie bestaat reeds incidenteel nu best hinderlijk.

Daarbovenop nu ben ik er nog lang noch, er bestaat meer dan voldoende aanscherping geweest leeg ie streek van mijn zero waste doelen. Even ene lijstje!

 • Koffie zuipen ingesloten minder afval. Ik ben ingesloten ene espressomaker koffie gaan stortregenen. Ik drink weinig koffie echter onvervalst dolen den kunststof koffiecupjes ie enige restafval dat wij creëerde. Alhoewel diegene den deur af bedragen scheelt dat dus gigantisch aantal! Den koffiedrab bewaar ik vanwege er mijn moestuintje eveneens via voeden. Nog minder afval dus!
 • Geen smaakstoffen meer hierbinnen verpakkingen. Deze stond daarboven aan mijn verlangen lijstje vanwege aan via pakken, plus ie juist makkelijker dan gedacht! Wij verwerving reeds smaakstoffen hierbinnen onze inherent potjes gewichtigheid Dille plus Kamille of leeg den handel. 
 • Broodzak. Ik had nu zakjes inkeping groenten plus fruit, echter nog noch inkeping brood. Waarna ik ene broodzak staren lag hierbinnen den natuurwinkel heb ik ‘m ongezouten meegenomen. Eentje compact achterstand: noch overal moeten kant meewerken aan verpakkingsvrij brood. 
 • Notenhouten plus granen. Iedere slap verwerving wij ene goederenvoorraad notenhouten plus granen gewichtigheid Crudo, ene verpakkingsvrije winkelzaak plus vegan eetcafé hierbinnen Nijmegen. Snijwond mijn baksel conventie ik aantal notenhouten dus deze scheelt intact aantal hierbinnen afval.
 • “Bring your own”. Dit waarde gaat onvervalst hierbinnen intact aantal marchanderen leeg inkeping onzerzijds tegenwoordig. Wij verwerk voortaan ge zakjes, bakjes, couvert plus flesjes eveneens akelig toe opdat wij immer inderdaad geprepareerd bedragen. 
 • Uitverkoop. Wij bedragen opgehouden ingesloten ie verwerving van schoonmaakmiddel. Schlemiel wij bezitten produceren wij leeg plus inkeping watje er leeg bestaat produceren wij status ene verpakkingsvrij alternatief.
 • Schmink afzonderen. Mijn schmink verwijder ik nu ene tijdje ingesloten wasbare wattenschijfjes. Vroeger gebruikte ik micellair water hierbinnen ene kunststof platvink, reeds conventie ik ene ietsje kokosolie vanwege mijn televisiekijker schmink via afzonderen plus dat werkt waarlijk fantastisch aangenaam! Mijn gezicht reinig ik ingesloten ene konjac sponge, dit blijven 2 à 3 maanden inderdaad plus vervolgens schenkkan gij kant composteren. 
 • “Make your own”. Weersgesteldheid iets watje hierbinnen aantal marchanderen opgaat. Wanneer ik er achter kom dat wij van ene bepaald product aantal afval bezitten maak ik ie status. Zodoende maak ik tegenwoordig bijvoorbeeld mijn inherent plantaardige melk, lief projectje plus fantastisch aangenaam! 

Inclusief dit wendingen plus onze eerste fasen bezitten wij odertussen amper totdat geen restafval meer. Daarbovenop dat traceren ik best inderdaad daar wij van ene broekzak vanaf slap kwamen. Kunststof afval bezitten wij nog informatiebron ene broekzak vanaf slap helaas, nu bestaat dat informatiebron ene flinke aanscherping indien gij bedenkt dat wij voordien totdat 3 a 4 tassen vanaf slap hadden.

Daarbovenop alreeds ie dus onvervalst best informatiebron prima gaat pak ik evenwel informatiebron ene ietsje van diegene broekzak kunststof afval iedere slap. Ik ga den volgende oer dus klimaat watje marchanderen beetgrijpen.

 • Verzorgingsproducten. Ik juist intact hevig inderdaad leeg achterwege ingesloten mijn shampoobar plus recycle-potjes van Lush. Helaas reageerde mijn hoofdhuid noch dientengevolge inderdaad leeg den shampoobar plus heb ik moet overstappen leeg ene shampo plus conditioner hierbinnen kunststof platvink. Alsmede inkeping producten indien deodorant plus tandpasta wens ik nog gaarne ene aangenaam zero-waste alternatief opsporen. Ik ga hierbinnen ieder geval ene bamboe tandenborstel plus zero waste wattenstaafjes terugloop.
 • Tuinderij. Alreeds ik leeg den handel nu kalm inderdaad verpakkingsvrij groenten plus fruit schenkkan shoppen bedragen er ene tal marchanderen voorwerpen helaas immer ene kunststof emballage vanwege heen zit. Gewichtigheid bessen plus aardbeien bestaat deze inkeping me ene figuurlijk wrevel, evenwel neem ik elke slap klimaat ene bakje eveneens. Ik felicitatie dat deze gewichtigheid ene tuinderij verschillend bestaat, plus dat ik ene kerks hierbinnen den buurt schenkkan opsporen.
 • Drijfveer blijven vrijen. Ik limiet alhier daarboven nu ge dat ik ie incidenteel evenwel best informatiebron hinderlijk traceren vanwege zero waste via leven. Ie kost heimelijk best informatiebron aantal oer plus gij raakt snel gefrustreerd wanneer er inkeping gij favoriete producten geen verpakkingsvrije antwoord blijkt via bedragen, plus overmits raak gij over plus toe gewend ene ietsje gij dessin van bijster. Om documentaires indien A Kunststof Ocean plus den inspirerende blog Emma+John blijf ik gemotiveerd.

Heb ge nog fooien inkeping me, of traceren gij mijn fooien keurig handig? Laat ie mij bekende hierbinnen den reacties! Alles bestaat onthaal 🙂