· 

Kurkuma Latte

Oke, oke toegegeven: dit is eigenlijk meer een recept voor in de wintermaanden. En hoewel het dat nu niet is, lijkt het mooie weer nog even op zich te laten wachten. Het is koud, nat en winderig. Hierdoor heb ik nog steeds zin in om met een warm drankje, een dekentje en chocolaatje op de bank te kruipen. Deze kurkuma latte is een van mijn favorieten.

Ik loop eigenlijk een beetje achter op deze trend. De kurkuma latte vind je namelijk al enkele jaren op de kaart van alle healthy hotspots. Ik durfde het eigenlijk nooit aan, want een kurkuma drankje leek me eerlijk gezegd niet zo smakelijk. Sinds dat ik het afgelopen winter maakte tijdens een griepje ben ik over stag. Het is bijna een vloeibaar taartje! Super lekker dus.

Een kurkuma latte is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. De geelwortel (kurkuma) staat namelijk bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Deze geneeskrachtige werking wordt versterkt wanneer je de kurkuma combineert met zwarte peper en gember. Vandaar dus dat het vooral een winters drankje is: het is ideaal voor wanneer je een griepje te pakken hebt. 

Ingrediënten

Voor 2 kopjes of een groot glas

- 350 ml havermelk, of andere plantaardige melk

- 1 el kurkuma poeder of 5 plakjes verse kurkuma

- 2 grote plakken gember

- 3 tl ahornsiroop

- 1 el kaneel

- Snufje zwarte peper

Bereiding

- Meng alle ingrediënten in een pannetje

- Breng de latte langzaam aan de kook op middel-laag vuur 

- Wanneer het kookt haal je het pannetje van het vuur

- Zeef de stukken gember en kurkuma uit de latte

- Klop de kurkuma latte op met een melk-opschuimer, dit gaat niet zo goed als je gewend bent met maar je krijgt wel een klein schuimlaagje als het goed is

- Verdeel de latte over twee glazen en serveer warm

Met dit drankje op de bank onder een dekentje (en een stukje chocolade natuurlijk) vind ik het helemaal niet zo erg dat de zomer nog even op zich laat wachten. 
Zie je trouwens die chocolade op de achtergrond? Dat is raw chocolade van Loving Earth, ze hebben echt mega lekkere producten en met deze kortingscode: BLACKBIRDSANDCAKES10 kun je hun super lekkere chocolade met 10% korting kopen! 

Ga jij nog een kurkuma latte maken voordat het zomer wordt? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Ayla (donderdag, 04 mei 2017 01:39)

  Lekker! Ik heb ooit een warme chocolademelk met slagroom besteld tijdens mijn vakantie op Aruba, dus voor mij geldt: weer of geen weer, er is altijd plek voor een warm drankje! Dit klinkt echt heerlijk dus ga ik zeker een keer proberen!

 • #2

  Sofie (donderdag, 04 mei 2017 01:56)

  Ik loop er ook mee achter haha, heb het pas een keer geprobeerd. Maar hij was nogal korrelig bij mij? Lag misschien aan de soort kaneel of curcuma ofzo? Ik vond het in elk geval wel om nog eens te proberen.

 • #3

  Inge | Monsieur Mango (donderdag, 04 mei 2017 04:05)

  Wat een prachtige foto's! Ik denk dat ik het alleen bij kijken moet houden, want ik denk niet dat ik het lust. :-)

 • #4

  Claire (vrijdag, 05 mei 2017 03:36)

  Ohhh ik durf dit echt niet haha. Ik hou wel van kurkuma en gember maar toch .. ik weet het niet haha. Misschien moet ik het maar eens proberen.

 • #5

  Merel (maandag, 08 mei 2017 00:28)

  @Ayla: Haha! Ik zou uberhaupt niet verwachten dat ze dat daar verkopen.

 • #6

  Merel (maandag, 08 mei 2017 00:29)

  @Sofie: Kaneel lost over het algemeen vrij slecht op dus ik denk dat het daar door komt. Misschien wat minder kaneel en wat langer door verwarmen?

 • #7

  Merel (maandag, 08 mei 2017 00:30)

  @Inge: Ahh jammer! Ik dacht ook dat ik het vies zou vinden maar ik hou echt van de smaak van kaneel dus daardoor durfde ik het toch aan :)

 • #8

  Merel (maandag, 08 mei 2017 00:32)

  @Claire: Gewoon een keer ergens bestellen ergens, het is echt heel erg lekker :)