· 

Vegan ijskoffie

vegan ijskoffie

Ik ben gek op koffie in alle soorten en maten, en in de zomer geniet ik graag van een vegan ijskoffie. Het is super easy om te maken, lekker en  verfrissend! Het recept van deze ijskoffie deel ik hieronder. 

First, coffee

Ik zet al een tijdje mijn koffie in zo'n Italiaanse espresso maker. Dit scheelt veel afval ten opzichte van een koffiezet apparaat met pads of cupjes. En stiekem is het ook nog eens veel lekkerder! En hoe lekker ik koffie ook vind, ik probeer echt maar een kopje per dag te drinken. Ik functioneer namelijk niet echt goed op cafeïne. 

De kunst van een vegan ijskoffie maken

Eerder dacht ik altijd dat zelf ijskoffie maken super ingewikkeld was, of sterker nog onmogelijk om thuis te maken. Ik deed meerdere pogingen en die smaakte allemaal gewoon niet echt zoals uit een pakje of zoals je ze op een terrasje kreeg. En guess what? Ik dacht te moeilijk. Ik voegde de meest ingewikkelde ingrediënten toe aan mijn iced coffee toe waardoor het ofwel te zoet, te sterk of gewoonweg niet lekker werd. Bij dit recept voor vegan ijskoffie gebruik ik maar vijf ingrediënten en de keuze in plantaardige melk is daarbij erg belangrijk. Ik schreef al eerder een stukje over welke plantaardige melk je het beste in de koffie kunt gebruiken, havermelk bleek daaruit een winnaar en dat geldt ook voor het maken van ijskoffie!

vegan ijskoffie

Ingrediënten

Voor twee glazen vegan ijskoffie

- 2 kopjes espresso

- 400 ml oatly barista (of andere plantaardige melk)

- 2 tl ahornsiroop

- 1 tl vanille extract

- Twee flinke handen ijsklontjes

Hoe maak je vegan ijskoffie?

- Zet twee kopjes espresso en laat helemaal afkoelen, dit duurt ongeveer twee uur.

- Vul twee glazen tot de helft met ijsklontjes, giet hier de afgekoelde espresso overheen.

- Meng in een maatbeker de plantaardige melk met de ahornsiroop en vanille extract en verdeel dit over de twee glazen. Roer het geheel door en serveer direct.

Extra feestelijke versie?  Voeg een scheutje Baileys amandel toe voor een ijskoffie cocktail of serveer met een snufje kaneel of cacaopoeder. 

Tip: Pin dit recept voor later!

vegan ijskoffie

Ga jij deze vegan ijskoffie maken? Laat het me dan weten in de reacties! En vergeet je creaties niet te taggen op social media met #blackbirdsandcakes zodat ik het kan delen op mijn Instagram pagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0