· 

Vegan in de Efteling

vegan efteling

Een dagje Efteling, wie houdt er niet van? Maar kun je ook een beetje vegan eten in de Efteling? Ik nam de zware taak op me om een dagje naar de Efteling te gaan en het vegan eten uit te proberen. In het lijstje hieronder vind je de opties.

vegan efteling

Fantasierijk

De Vrolijke Noot (La Place): Fruitsalades, sappen, Tony chocolonely puur, Mentos, chips

Restaurant theater Applaus:  Bij dit restaurant is een wisselend aanbod aan de hand van de voorstelling. Momenteel is in dit restaurant Pinokkio's pizza & pasta gevestigd. Hier zijn sommige gerechten vegan te maken op aanvraag, reserveren voor dit restaurant is noodzakelijk.

Polles Keuken: Bij dit restaurant staat er geen vegan opties op de menukaart. In overleg met het personeel kan er eventueel een vegan gerecht worden gemaakt zoals een salade.

vegan efteling

Anderrijk

Octopus: Vegan salade, spaghetti pomodori, fruitsalade, diverse sappen, fruit, Tony Chocolonely puur, nootjes mix, chips

Steenbok: Frietjes met curry of ketchup

Seylend Fregat: Chips, popcorn, suikerspin, slush puppy, nootjes mix, Tony Chocolonely puur

Casa Caracol: Nacho chips met salsa saus

De Witte Walvis: Chips, waterijs, nootjes mix, Tony Chocolonely puur

Oase: Chips, fruitsalade, nootjes mix, Tony Chocolonely puur

vegan efteling

Marerijk

Kleyne Klaroen: Waterijsjes, Ben n Jerry's non dairy Chunky Monkey, chips, lolly's

 

Het Witte Paard: Frietjes, ketchup, curry, appelmoes, limonade, diverse sappen, fruitsalade, groentenchips, chips, waterijs, nootjes mix, Tony Chocolonely puur. In het restaurant kunnen vegan gerechten worden bereid, denk aan frietjes met groentes, informeer hierna bij het personeel. 

De Gulden Gaarde: Satebroodje van de Vegetarische Slager, diverse sappen, fruit, fruitsalades, nootjes mix, groentenchips, chips, limonade. Let op: de tomatensoep en de smoothies zijn niet vegan.

Soete Inval: Diverse zuurstokken en lolly's (controleer de ingrediënten op het label), diverse smaken Tony Chocolonely, chips. In dit winkeltje wordt schepsnoep verkocht, er wordt met logo's aangeduid welk snoepgoed gelatine en lactose bevat. Informeer bij het personeel voor de overige ingrediënten. 

Eigenheymer: Gefrituurde aardappels op een stokje, de topping BBQ, zout en zout zuur zijn vegan.

Het Wapen van Ravelijn: Informeer bij het personeel naar de mogelijkheden, reservering aan te raden.

Smulpaap: Frietjes met curry en ketchup

vegan efteling

Reizenrijk

Panorama self service: Frietjes, ketchup, curry, appelmoes, limonade, diverse sappen, fruitsalade, groentenchips, chips, nootjes mix, Tony Chocolonely puur. In het restaurant kunnen vegan gerechten worden bereid, denk aan frietjes met groentes, informeer hierna bij het personeel. 

Panorama ala carte: Informeer bij het personeel naar de mogelijkheden.

Toko Pagode: Witte rijst met tofu curry of wok groentes, waterijsjes.

vegan efteling

Ruigrijk

Station de Oost: Frietjes met ketchup, curry en vegan mayo (informeer voor de vegan mayo bij het personeel naar Like! Mayo), waterijs, limonade, diverse sappen, fruitsalade, groentenchips, chips, nootjes mix, Tony Chocolonely puur.

Eigenheymer: Gefrituurde aardappels op een stokje, de topping BBQ, zout en zout zuur zijn vegan.

De Likkebaerd: Vegetarische groenten spies zonder saus.

De Kombuys: Chips, popcorn, suikerspin, slush puppy, nootjes mix, Tony Chocolonely puur.

De Meermin: Frietjes met ketchup en curry.

De Verleiding: Diverse smaken Tony Chocolonely puur, chips, diverse zuurstokken en lolly's (controleer de ingrediënten op het label).

vegan efteling

Let op: Het assortiment in de Efteling kan verschillen per seizoen. Zo zijn er in de winter vrijwel nergens ijsjes verkrijgbaar en kan het in de zomer zijn dat bepaalde warme snacks niet verkrijgbaar zijn. Met de zomeravonden zijn er wel extra eetgelegenheden in het park waaronder vegan mini loempia's van Mr. Long. Ook kan het voorkomen dat bepaalde kraampjes en eettentjes dicht zijn op rustige dagen. Zorg er dus altijd voor dat je voorbereid naar de Efteling gaat een aantal broodjes, drinken en wat te snoepen inpakt. 

Ga je binnenkort een dagje naar de Efteling en een van deze vegan opties uitproberen? Laat het me weten in de reacties! Mocht je tijdens een dagje pretpark zelf vegan opties ontdekken, laat het me dan ook vooral weten. Dan zet ik ze in het artikel! 

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Mariëlle (vrijdag, 11 januari 2019 14:21)

  Ik ben niet zo'n pretpark fan, maar mocht het eens zover zijn, dan weet ik je artikel te vinden :D Super fijn!

 • #2

  Merel (zaterdag, 12 januari 2019 04:03)

  @Mariëlle: Altijd handig toch? :) En gewoon een keertje gaan, super leuk ;)

 • #3

  Pascal (donderdag, 07 februari 2019 05:26)

  Helaas was mijn ervaring afgelopen Dinsdag niet best. Zowel bij La Place (de vrolijke noot) als bij het Witte paard werd me verteld dat ze niks konden maken voor me.

 • #4

  Merel (vrijdag, 08 februari 2019 07:55)

  @Pascal: Wat ontzettend vervelend! Bij La Place wist ik dat ze niets zouden maken voor veganisten, maar bij het Witte Paard zouden ze in mijn ervaring (en ook in wat de Efteling zelf communiceert) wel wat voor je moeten kunnen maken. Hopelijk heb je toch een leuke dag gehad!

 • #5

  Tessa Berg (maandag, 04 maart 2019 06:57)

  Bedankt voor je leuke artikel, had niet verwacht dat de Efteling hier ook rekening mee hield!

 • #6

  Merel (maandag, 04 maart 2019 15:59)

  @Tessa: Goed he! Gelukkig houden steeds meer bedrijven hier rekening mee!

 • #7

  Eva (vrijdag, 10 mei 2019 05:19)

  Hoi Merel, wat een fijn overzichtsartikel! Echt waar ik naar op zoek was. Dank!

 • #8

  Merel (zondag, 12 mei 2019 06:18)

  @Eva: Top! Fijne dag in de Efteling!

 • #9

  Bart (dinsdag, 13 augustus 2019 16:14)

  Vandaag naar de Efteling geweest, daarbij dankbaar gebruik gemaakt van dit lijstje en ook nog wat nieuws gevonden :)

  Voor lunch het satebroodje bij De Gulden Gaarde geprobeerd. Deze was lekker (hoewel wat vet, vond ik). De Efteling medewerker wist goed aan te geven dat deze vegan was. Alleen zo jammer dat ze dan het bordje ter aanduiding met die van het saucijzenbroodje hadden verwisseld(!)

  Bij De Baron zagen we een kraampje, genaamd "VEGAN 1898", met vegan kapsalon, broodje vegan kroket, en portie vegan balletjes. (Ik heb ze niet geprobeerd.)

  Panorama a al carte had nu een vegan penne op het menu, met roomsaus op soja basis, cashewnoten, zongedroogde tomaten en rucola. Deze was heel lekker :)

 • #10

  Merel (donderdag, 15 augustus 2019 08:24)

  @Bart: Wat een hoop opties, wat goed! Ik had inderdaad al door dat er weer hartstikke veel nieuwe opties bij zijn gekomen. Ik ga binnenkort een update van de lijst maken en zelf ook de nieuwe vegan gerechten uitproberen!

 • #11

  Stef (zondag, 15 september 2019 10:56)

  De vegan kraam bij de baron is er niet meer.

  De pasta’s bij de Octopus zijn allemaal niet vegan. Ze hebben geen pasta zonder ei. De spaghetti, de tagliatelle en ook de sardijnse pasta zijn op ei-basis. Alleen de pomodori saus zelf, maarja, daar heb je ook wenig aan. �

 • #12

  Merel (zaterdag, 05 oktober 2019 14:17)

  @Stef: De kraam was inderdaad tijdelijk, die staat ook niet in deze lijst. Oh wat vreemd over de pasta, toen ik het na heb gevraagd en wat ik ook van andere heb gehoord was dit namelijk niet het geval. Ik zal het een volgende keer weer navragen!