· 

5 x makkelijke vegan ontbijt recepten voor doordeweeks

makkelijk vegan ontbijt

Ben je ook zo iemand die in de ochtend zo lang mogelijk wil blijven liggen en zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn met ontbijt? Ik geloof dat iedereen dat stiekem gewoon heel graag wil. En precies om die reden zette ik de vijf makkelijkste vegan ontbijt recepten voor je op een rijtje die ideaal zijn om doordeweeks te maken.

Een goede voorbereiding..

Vroeger kreeg ik dit dus altijd al van mijn ouders te horen als het ging om schoolopdrachten en ik werd er eigenlijk een beetje chagrijnig van, maar achteraf gezien hadden ze toch gelijk: een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook zeker voor ontbijtjes! Als ik moest kiezen tussen langer slapen of een ontbijt maken koos ik een paar jaar geleden standaard voor het eerste. En dat terwijl ik gek ben op ontbijten en het is misschien wel mijn lievelingsmaaltijd van de dag. Daarom doe ik het tegenwoordig altijd al de avond van te voren. Ik maak dan alvast mijn smoothie of meng de chiapudding of overnight oats. Dit is misschien vijf a tien minuutjes werk in de avond, maar dat is het meer dan waard wanneer je alleen nog maar een bakje uit de koelkast hoeft te pakken de volgende ochtend. Zo ben je in de ochtend snel klaar, heb je toch een voedzaam ontbijt en kun je een paar minuutjes langer blijven liggen. 

5 x makkelijk vegan ontbijt

makkelijk vegan ontbijt

Overnight oats met rabarber/ aardbei compote

Een lekker fris en zomers begin van je dag heb je zeker met deze overnight oats met rabarber en aardbei compote. Als rabarber niet in het seizoen is kun je de compote maken met extra (diepvries) aardbeien of framboos. Dit recept duurt ongeveer 15 minuten om te maken de dag van te voren en het is een ideaal recept om in grote porties te maken voor de rest van de week. 

Het recept voor dit zomerse vegan ontbijt vind je via deze link

makkelijk vegan ontbijt

Bircher muesli

Nog zo'n mealprep topper! Ik maak deze bircher muesli regelmatig voor zes tot acht porties en dan eten we er de hele week van. Het duurt echt serieus minder dan vijf minuten om deze vegan bircher muesli te maken en je hoeft zelfs helemaal niets te snijden. Toe aan wat afwisseling? Top de bircher muesli af met appel, kaneel en rozijnen of met rood fruit. Je kunt er ook een schepje cacaopoeder doorheen roeren voor een chocovariant. 

Zin om deze vandaag nog te maken voor morgenochtend? Het recept kun je hier vinden!

makkelijk vegan ontbijt

Groene smoothie met mango

Groene smoothies.. Alleen al van het idee kreeg ik een paar jaar geleden de rillingen. Inmiddels is het een van mijn favoriete ontbijtjes en is deze versie met mango, banaan en spinazie mijn allerliefste lievelings smoothie. Ook smoothies kun je de avond van te voren al prima maken en bewaren in een afgesloten fles in de koelkast. In de ochtend drink je 'm uit een glas of maak je er een smoothiebowl van met je favorieten toppings.

Benieuwd geworden naar mijn favoriete groene smoothie? Hier lees je hoe je 'm zelf kunt maken!

makkelijk vegan ontbijt

Pindakaas chiapudding met blauwe bessen jam

Chiapudding is het snelste ontbijt recept ever: je roert plantaardige melk en chiazaadjes door elkaar, laat het opstijven in de koelkast en klaar! Je kunt enorm veel variëren met de smaken zoals deze pindakaas chiapudding met blauwe bessen chiajam. Het is een vullende en voedzame combinatie, zo kun je de hele ochtend vooruit! 

Kun jij dit powerontbijtje wel gebruiken? Het recept vind je via deze link

makkelijk vegan ontbijt

Carrot cake overnight oats

Groenten voor het ontbijt? Met deze carrot cake overnight oats is dat niet eens zo'n gek idee! Want ja, wie wel er nu niet iedere dag ontbijten met iets dat naar taart smaakt.. En dit ontbijt is ook nog eens super goed voor je, walnoten zijn goed voor je hersenen en wortels bevatten vitamine C en zijn super goed voor je ogen, een perfect begin van de dag dus! 

Ontbijten met carrot cake? Het recept kun je via deze link vinden. 

Tip: Pin deze makkelijke vegan ontbijt recepten

makkelijk vegan ontbijt

Wat is jouw favoriete ontbijt recept voor doordeweeks?  Laat het me weten in de reacties! Mocht je trouwens een van deze makkelijke vegan ontbijt recepten gaan maken, dan vind ik het super leuk als je het deelt op social media met #blackbirdsandcakes zodat ik kan meegenieten van je creaties.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Desi (maandag, 06 augustus 2018 08:23)

  Wat ziet dit er allemaal lekker uit :D

 • #2

  Mariëlle (maandag, 06 augustus 2018 11:05)

  In het weekend pak ik meestal een heleboel fruit, doordeweeks chia pudding, een smoothie of porridge : love breakfast <3 Oh en ik zou willen dat ik zo'n groene smoothie met die toppings zou lusten, maar ik vind het zo vies haha :O

 • #3

  Merel (dinsdag, 07 augustus 2018 00:30)

  @Desi: Dankjewel!! :)

 • #4

  Merel (dinsdag, 07 augustus 2018 00:33)

  @Mariëlle: Ohh alleen maar fruit is zo lekker inderdaad! Moet ik ook maar weer eens een keertje doen. Sommige groene smoothies zijn echt heel lekker hoor, van de hele groene moet ik zelf ook niet zoveel hebben, haha!