· 

Deer Mama: vegan mylk & burger bar - Amsterdam

deer mama

Amsterdam is weer een vegan hotspot rijker! Ik ging eten bij Deer Mama, dé nieuwe vegan mylk en burger bar in de Pijp. In dit artikel lees je wat ik heb gegeten en of dat ook een beetje lekker was. 

Deer Mama

Deer Mama is de grote zus van Dophert, een vegan lunchroom die al jaren een begrip is in Amsterdam. Mocht je al eens bij Dophert zijn geweest (zo niet, doen!), dan ken je ze vast wel van hun heerlijke taarten, burgers en het softijs. Of Deer Mama nou precies zoals Dophert is, maar dan op een andere plek? Nou nee, Deer Mama is toch wel echt een Dophert 2.0. Het oogt professioneler, internationaler en de gerechten zijn net een tikje anders en nog creatiever dan bij Dophert. Daarnaast kun je bij Deer Mama ook terecht voor een wijntje, lokaal biertje of een boozy milkshake. Maar heel anders is het ook niet, je kunt hier namelijk net zo gezellig zitten, het blijft een laagdrempelig restaurant om kennis te maken met hoe lekker vegan eten kan zijn en ook bij Deer Mama kun je genieten van de lekkerste vegan burgers, milkshakes en softijs. 

deer mama

Op de menukaart

En dan nu het allerbelangrijkste, eten! En denk je door de naam dat er alleen maar burgers en milkshakes op de menukaart staan? Dan heb je het mis! Je kunt bij Deer Mama terecht voor ontbijt, koffie met wat lekkers, lunch, brunch of diner. Wat er zoal op de menukaart staat? Hieronder een kleine impressie.

 

 • Fancy pants pancake stack
 • Funky rice noodles
 • No tuna salad
 • The BBQ burger
 • The pulled burger
 • Bitterballen
 • Fried cauliflower
 • BBQ plantain
 • White Russian boozy milkshake
 • Soft serve vanilla met rainbow sprinkles
 • Chocolate milshake
 • Miso glazed cinnamon buns

Er staat echt nog veel meer op de menukaart hoor, maar dat is eigenlijk te veel lekkers om op te noemen. Dus mocht je alles willen weten wat er op de kaart staat, dan moet je echt even langs om de menukaart te bekijken (en proeven natuurlijk)! 

deer mama

Wat aten wij bij Deer Mama?

Gelukkig hoefde we niet zelf te kiezen uit al het lekkers, dat zou namelijk veel te moeilijk zijn. Van Deer Mama kregen we verschillende gerechten op tafel om te delen. De gerechten werden allemaal voorzien van een bijpassend drankje. We begonnen met een mousserende witte wijn, de banaan pancakes, funky noodle salad en de sandwich met Jerusalem artichoke spread. Mijn favoriet van deze gerechten waren absoluut de pancakes met blauwe bessen, pecan crumble, bessen poeder, banaan pashmak candy. Dat laatste is een soort Turkse versie van suikerspin, niet te zoet, echt heel erg lekker! Na even te hebben uitgebuikt was het tijd voor de burgers. Die mochten natuurlijk niet ontbreken! We kregen de pulled burger gemaakt van jackfruit en de BBQ burger, bij deze burgers kregen we een bijpassende rode wijn. Zelfs mijn vriend die absoluut geen wijn-drinker is vond deze zachte wijn lekker bij de burgers. Ook de burgers zelf waren enorm geslaagd, de rokerige smaak, de sausjes, de broodjes die uitgehold waren en gevuld met toppings, alles was precies in balans! Om het geheel af te sluiten kregen we een chocolade en aardbei milkshake, dit paste nog maar net in mijn buik zonder dat 'ie ging ontploffen, maar wat was dat lekker zeg! 

En, hoe was het?

Als je de foto's en de menukaart alleen al hebt bekeken, denk ik niet dat ik je hoef te overtuigen van hoe lekker alles is geweest. We hebben echt ontzettend lekker gezeten en zijn enorm verwend! Verwacht lekkere smaakcombinaties, een fijne sfeer, steen goede burgers en de beste milkshakes. Dit is absoluut een hotspot die je niet mag missen!

deer mama

Zelf proeven?

Benieuwd geworden en wil je zelf een keertje bij Deer Mama gaan eten? Je vindt deze vegan hotspot aan de Ceintuurbaan 71 in Amsterdam. Je kunt hier dagelijks van 11:00 tot 22:00 terecht voor brunch, burgers, milkshakes en meer!

Tip: pin deze vegan hotspot voor later!

deer mama

Ga jij ook bij Deer Mama eten, of ben je er misschien zelfs al geweest? Laat het me weten in de reacties! Ik ben super benieuwd wat je er van vond! 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Mariëlle (woensdag, 28 november 2018 00:50)

  Oh man, dit ziet er ZO goed uit!

 • #2

  Merel (woensdag, 28 november 2018 10:22)

  @Mariëlle: Dat was het ook echt hoor! <3

 • #3

  Sarah (vrijdag, 30 november 2018 06:55)

  Wauw, dit ziet er echt geweldig uit! Ik ben vooral heel benieuwd naar de milkshakes want ik heb nog nooit een vegan milkshake gehad.

 • #4

  Merel (zondag, 02 december 2018 03:33)

  @Sarah: Ik heb echt nog nooit zo'n lekkere milkshake gehad! Ik weet zeker dat je ze lekker gaat vinden :)

 • #5

  Rob (donderdag, 08 augustus 2019 07:29)

  De Dophert is helaas weg ):

 • #6

  Merel (donderdag, 08 augustus 2019 08:37)

  @Rob: I know :( zo jammer!